Shamanismi on ikiaikainen linjassa periytyvä hengellinen kulttuuri, jossa Shamaanilla oli keskeinen rooli yhteisössä. Perinteisesti shamaani on ollut edeltäjiensä tunnistama ja henkimaailman kutsuma henkilö. Shamaanilla on kyky ja taito työskennellä henkimaailman puolella. Hän voi välittää henkimaailmasta tietoa ja energioita sitä tarvitseville ihmisille. Shamaani-sanan alkuperäinen merkitys on ”hän, joka tietää ja näkee”. Shamaani on usein parantaja ja ennustaja. Kylän valitsema tai tunnustama shamaani neuvoo yhteisöään monenlaisissa ongelmissa ja toimii kanavana erinlaisten henki- tai voimaolentojen ja ihmisten välillä.

Shamanismia on kutsuttu kaikkien uskontojen äidiksi, mutta se ei ole oikeastaan uskonto vaan maailmankatsomus sekä ennen inkarnaatiotamme määrätty elämänpolku. Shamanismin sisälle mahtuvat kaikenlaiset henkiolennot ja shamaani kehittää yleensä itse omaa shamanistista maailmankuvaansa perustuen saamaansa opetukseen, henkimaailman johdatukseen sekä shamanistisilta näkymatkoilta kerättyyn tietoon.

Shamanismissa keskeistä on oma sisäisen tiedon kuunteleminen, joka kiteytyy Rakkaudentähdessä ohjelauseeseen: Ota kaikesta opetuksestamme se, mikä resonoi itsellesi. Kuuntele aina oman sydämesi ääntä. Shamanistinen maailmankuvamme jakautuu kahteen maailmaan, näkyvään ja näkymättömään toiseen todellisuuteen. Siinä on keskeistä eräänlainen syklinen Voimapäivien kierto, jonka keskiössä nähdään maailmanpuu eli elämänpuu.

Shamanismiin liittyy usein muuntuneiden tajunnantilojen eli transsityöskentelyn käyttö yhteytenä henkimaailmaan. Shamanistisen työskentelyn yksi peruskivi on shamanimatkan tekeminen. Shamani matkustaa kolmessa maailmassa, ylisessä, välisessä ja alisessa. Tietäjä tulkitsee shamanimatkallaan saamia näkyjä hyödyntäen saamaansa tietoa arkipäivän elämässä.

Unityöskentely on vahva osa shamanistista osaamista voimallisten pysähdyttävien seremonioiden sekä rituaalien ohella.. Unityöskentely on sekä yöllisen unen hallintaa että muuntuneen valvetietoisuuden eli transsitilan työstämistä. Eriasteinen muuntuneen tietoisuuden tila eli transsi voidaan saada aikaan shamanistisessa rituaalissa rummuttamalla, musiikilla ja tanssilla sekä taitavalla maagisella työskentelyllä henkimaailman avustuksella.

Shamanismissa maailmankäsitys perustuu maagiseen ajatukseen, että kaikki on elävää, kaikella on henki. Vaikka shamanismi on voimallista henkisyyttä, siinä kaikki työskentely aloitetaan aina vahvan maayhteyden ylläpitämisestä. Päivittäiseen harjoitukseemme kuuluu omassa ytimessä eli keskiössä lepääminen ja oman Voiman eheyttäminen.

Shamanistinen polku ei välttämättä ole helppo. Rakkaudentähden omaksumaan shamanistiseen traditioon kuuluvat puhtaimpien valon henkien lisäksi luonnonhenkien, deevojen, elementtaalien, eläinkunnan, kivikunnan ja kasvikunnan kanssa työskentely.

Kun tahdot oppia lisää, liity mukaan Heimoon!

Tags:

Aloita ILMAINEN kokeilujakso!

Tutustu toimintaamme seuraavassa Zoomin tilaisuudessa.

LUE LISÄÄ TÄSTÄ!